Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

degrowth_conference_budapest_2016Budapest acollirà del 30 d’agost al 3 de setembre del 2016 la 5a Conferència Internacional sobre Decreixement a la Universitat Corvinus. La conferència vol connectar els pensadors més importants del moment amb acadèmics i participants hongaresos i internacionals. A la vegada, tindrà lloc a Budapest la primera Setmana sobre Decreixement en la qual participaran nombrosos responsables polítics, activistes i actors del decreixement.

El decreixement és un moviment que ens recorda que el creixement infinit en un planeta finit no és ni sostenible ni desitjable. El decreixement desmunta el mite segons el qual el creixement és la solució al punt mort al qual ens ha portat el nostre model de societat. Aquest moviment intenta comprendre la convergència de crisis que estem experimentant, argumentant que aquestes estan interconnectades. Té com a objectiu construir camins serens i democràtics cap a una major justícia social i mediambiental, cap al benestar, l’emancipació, la convivència i l’autonomia per a una existència més significativa.

Budapest acollirà la 5a Conferència Internacional sobre Decreixement del dia 30 d’agost al 3 de setembre del 2016. Després de París l’any 2008, Barcelona el 2010, Venècia el 2012 i Leipzig el 2014, la conferència, que se centra en la sostenibilitat ecològica i l’equitat social, tindrà lloc a la Universitat Corvinus de Budapest.

En primer lloc, la conferència servirà com a espai de trobada per a prominents investigadors acadèmics d’arreu del món. Cada dos anys, aquestes reunions ofereixen un espai de debat sobre els darrers avenços en aquest nou camp interdisciplinari de recerca. Es tracten principalment temes relacionats amb l’incompliment dels límits mediambientals i el fracàs de les infraestructures econòmiques a l’hora de proporcionar els mitjans per una vida digna dins de la societat. Durant la conferència, la comunitat científica també interactua amb altres professionals per tal d’articular alternatives viables als models socioeconòmics actuals.

La conferència inclourà també un espai obert al públic: Budapest serà el bressol d’una nova iniciativa anomenada la Setmana sobre Decreixement, a partir de la qual es crearà una nova plataforma per a activitats i tallers pràctics, col·laboracions amb iniciatives locals i debats oberts entre un ampli cercle d’actors i programes culturals, artístics i creatius per tota la ciutat. Durant la primavera del 2016, el públic podrà participar igualment ajudant en l’organització dels esdeveniments de la Setmana sobre Decreixement.

A Hongria, el decreixement no és un concepte completament nou. A la conferència es destacarà el treball del reconegut pensador hongarès Karl Polanyi i la seva obra més important “La gran transformació”. Dècades després de la publicació d’aquesta obra, el decreixement ressorgí a Hongria el 2011 amb la versió en hongarès del llibre “Petit tractat del decreixement serè” de Serge Latouche. Des d’aleshores, el tema del decreixement ha estat fortament debatut al país, amb la publicació de nombrosos llibres i articles, a més de l’organització de debats públics i tallers participatius. Aquest moviment també ha influenciat el desenvolupament d’iniciatives locals com Cyclomania o Cargonomia.

Acompanya’ns a Budapest.
L’equip organitzatiu de la Conferència sobre Decreixement a Budapest
https://budapest.degrowth.org/
contact@budapest-degrowth.org